Rabarberkompott med vaniljglass -lchf. Nu kan vi ju faktiskt skörda vår egen rabarber, underbart. Så då provade jag att göra en snabb variant på bärpajen jag skrev om här. Bara att steka ihop allt istället. Får väl medge att det smakar bättre än det ser ut ;)
Rabarberkompott för två
50 g smör
0,5 dl kokos
0,5 cm ingefära
0,5 dl mandelmjöl
4 mindre rabarberstjälkar
1 msk honung eller annan sötning
kardemumma och kanel efter smak
Hacka rabarber i mindre bitar. Stek dem i lite smör så de blir lite mjuka.
Riv ner ingefära och häll i resterande ingredienser och stek tills allt är blandat.
Klart!
Servera gärna med egen gjord vaniljglass.
Om du vill veta mer om rabarber, kika på min trädgårdsblogg Garden by Miriam, här.
Min variant på vaniljglass med lite go' syra från yoghurt.
LCHF vaniljglass för två
1 ägg
1,5 dl vispgrädde
1 dl turkisk yoghurt
1 tsk äkta vaniljpulver
0,5 tsk honung eller valfri sötning
Vispa ägg och grädde fluffigt i var sin bunke.
Häll försiktigt ihop dem och tillsätt yoghurt och honung. Kör sedan i glassmaskin.
Fler varianter på vaniljglass recept kan du se här.
photo by Miriam
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.
/Miriam