Så här under semestern när man har lite mer tid än vanligt och när man som jag efter en operation inte får lyfta och bära tungt, då blir baka ett roligt tidsfördriv. Provade att göra en morotskaka på mitt lchf vis. Sötningen kan naturligtvis ändras efter vad du gillar.
Morotskaka lchf
3 ägg
100g smält smör
1,5msk honung
1tsk citronjucie
1tsk citronjucie
3dl mandelmjöl
1krm bikarbonat (alt 1tsk bakpulver)
1msk fiberhusk
2msk linfrön
1tsk chiafrön
1msk kanelpulver
1msk kardemummapulver
1dl grovhackad mandel
1 nypa salt
2 fint rivna morötter
1dl rödavinbär
kokosflingor till formen
Frosting
1pkt philiadelphiaost (200g)
1 citron (skal och jucie)
1 msk honung
50g smör (rumsvarmt)
1. Sätt ugnen på 200*C
2. Smält smöret
3. Vispa sedan ihop ägg, honung och smör.
4. Blanda de torra ingredienserna för sig, rör sedan ner det i äggblandningen och ha sist i morötter och bär .
5. Häll upp smeten i en springform (jag hade en lite mindre form på 20 cm) som är smord och strödd med kokosflingor.
6. Ställ in mitten av ugnen och grädda i cirka 20 minuter. Ta sedan ut kakan, lägg en duk över och låt svalna.
7. När kakan väl har svalnat vispar du ihop färskost, smör (mjukt), citronskal, citronsaft och honung med en elvisp så att det blir en slät smet.
8. Bred sedan frostingen över kakan med en slickepott.
9. Garnera gärna med röda vinbär.
Hoppas det smakar!
photo and recepie by Miriam
Ser supergott ut! Krya!
SvaraRaderaKramar
Camilla
Måste baka den igen, var jätte god :) tack det ska jag göra ;)
RaderaMmmmm va gott. Och tack för titten hos mig. Kul med nya fina bekantskaper. Kram från Maria
SvaraRaderaSåå gott det ser ut!! Jag som precis tänkte baka en lördagskaka till lite besök som nog knackar på idag. Bra tips!! Hoppas att du får en jätte bra lördag!
SvaraRaderaKramar
Kul med lite besök, då passar det perfekt med en liten kaka ;) Kram
Radera