17 augusti 2013

Rabarber och jordgubbskaka - lchf

Rabarber och jordgubbskaka på mitt lchf vis.

3 ägg
100g smält smör
1,5msk honung

3dl mandelmjöl
1krm bikarbonat
1msk fiberhusk
2msk linfrön
1tsk chiafrön
1tsk kanelpulver
1msk kardemummapulver
1dl grovhackad mandel
1 nypa salt
3 mindre rabarberstjälkar + sötning
jordgubbar
kokosflingor till formen


1. Sätt ugnen på 200*C
2. Smält smöret
3. Stek rabarbern lätt i lite smör och valfri sötning.
4. Vispa sedan ihop ägg, honung och smör.
5. Blanda de torra ingredienserna för sig, rör sedan ner det i äggblandningen och ha sist i rabarbern.
6. Häll upp smeten i en springform (jag hade en lite mindre form på 20 cm) som är smord och strödd med kokosflingor.
7. Toppa med jordgubbar.
8. Ställ in i mitten av ugnen och grädda i cirka 20 minuter.
Ta sedan ut kakan, lägg en duk över och låt svalna.

Hoppas det smakar!




photo and recepie by Miriam

4 kommentarer:

  1. Ahh, ser underbart ut! Och fina bilder;-)

    Ha en härlig lördag!
    Kram
    Camilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, den var mycket god också ;) Kram

      Radera
  2. Den ser supergod ut! Kanske får jag skriva om den nåhon dag på min blogg:-)

    SvaraRadera

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...