Rabarber och jordgubbskaka på mitt lchf vis.
3 ägg
100g smält smör
1,5msk honung
3dl mandelmjöl
1krm bikarbonat
1msk fiberhusk
2msk linfrön
1tsk chiafrön
1tsk kanelpulver
1msk kardemummapulver
1dl grovhackad mandel
1 nypa salt
3 mindre rabarberstjälkar + sötning
jordgubbar
jordgubbar
kokosflingor till formen
1. Sätt ugnen på 200*C
2. Smält smöret
3. Stek rabarbern lätt i lite smör och valfri sötning.
3. Stek rabarbern lätt i lite smör och valfri sötning.
4. Vispa sedan ihop ägg, honung och smör.
5. Blanda de torra ingredienserna för sig, rör sedan ner det i äggblandningen och ha sist i rabarbern.
6. Häll upp smeten i en springform (jag hade en lite mindre form på 20 cm) som är smord och strödd med kokosflingor.
7. Toppa med jordgubbar.
7. Toppa med jordgubbar.
8. Ställ in i mitten av ugnen och grädda i cirka 20 minuter.
Ta sedan ut kakan, lägg en duk över och låt svalna.
Ta sedan ut kakan, lägg en duk över och låt svalna.
Hoppas det smakar!
photo and recepie by Miriam
Ahh, ser underbart ut! Och fina bilder;-)
SvaraRaderaHa en härlig lördag!
Kram
Camilla
Tack, den var mycket god också ;) Kram
RaderaDen ser supergod ut! Kanske får jag skriva om den nåhon dag på min blogg:-)
SvaraRadera:) självklart får du det Klara!
Radera