13 september 2013

Smält chèvre

Idag till lunch tänkte jag på mammas supergoda förrätt. Jag har inte lyckats hitta originalreceptet på nätet. Men jag gjorde min egen variant av det jag hade hemma. Som förrätt räcker receptet till två. 
Detta är supergott! Perfekt till fredagsmyset i kväll.



Smält chèvre 1 pers

ca 170g Chèvre ost

200g färska tomater
några blad färsk mynta
½ röd salladslök
1msk vinäger
1msk olivolja
1tsk honung
örtsalt
salladskrydda
krasse
valnötter
granatäppelkärnor

Sätt ugnen på 250*C
Dela osten i två bitar och lägg dem på bakplåtspapper på en plåt.
Hacka och blanda alla ingredienser till tomatsalladen. När ugnen är varm ställ in plåten, gärna högt upp så osten får fin färg. Klar efter ca 5 minuter, håll koll så det inte bränns. Ta ut osten och låt svalan lite grann så du inte bränner dig, servera allt på en fin tallrik.



photo by Miriam

2 kommentarer:

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...