Inför Jul gjorde jag en saffranscheescake med glutenfri raw food botten. Som botten gjorde jag mina rawfood pepparkaksbollar, recept finns här. Som topping gjorde jag en pannacotta-cheese cake smet. Det blev en riktigt lyckad kombination.
Saffranscheesecake
4-6 personer
3 dl vispgrädde (40%)
2 dl philadelphiaost
1 vaniljstång
1 kanelstång
1/2 påse saffran
2 gelatinblad (eller gelatinpulver enl. anvisning)
1 msk honung (eller annan valfri sötning)
Gör rawfood botten och tryck ut den i en springform. Jag hade i 1,5 dl mandelmjöl, alltså lite mer än receptet. Sedan tryckte jag ut degen i botten på en liten springform (17cm).
-
Lägg gelatin i blöt i lite kallt vatten i ca 5 minuter.
Häll grädden i en kastrull, lägg ner stängerna och gröp ur vaniljstången. Koka upp i ca 1-2 minuter, rör hela tiden.
Rör ner sötning, saffran och gelatinet, se till så det löser sig. Sila sedan smeten från stängerna ner i en porslinsbunke, tillsätt philiadelphiaosten och rör noga ihop smeten.
Låt svalna något i kylen, så smeten blir lite krämig. (Detta för att inte smeten ska rinna igenom springformen). Bred sedan över smeten i springformen och ställ i kylskåp tills den får en fast form (ca 2-3 timmar). Dekorera eventuellt med frukt.
foto: Living by Miriam
A holistic healthy lifestyle!
Inredning, trädgård, skönhet, mat, hälsa & anticancer
A holistic healthy lifestyle!
Inredning, trädgård, skönhet, mat, hälsa & anticancer
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.
/Miriam