Så här under grill- högsäsongen tänkte jag tipsa om två läckra tillbehör med olika svårighetsgrad. Sockerfritt, glutenfritt och lchf/gi vänligt. Aubergineröran blev jag inspirerad av Ernst att göra.
Bon appetite!
Het halloumi
Krydda halloumi med tabasco och lite chipotle krydda.
Stek halloumin med smör, på ganska hög värme, passa dem noga så de inte bränns vid.
Lägg upp på ett snyggt fat.
Klart!
Aubergine röra
3st små auberginer
1 knippe persilja
2 vitlöksklyftor
1 citron (rivetskal och saft)
5 champinjoner
5 soltorkade tomater
0,5 dl kallpressad raps eller olivolja
0,5 dl kallt vatten
1 salladslök
tabasco (efter tycke och smak)
salt/peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Picka hål på auberginen med en gaffel. (Det ska vara mycket hål. Är de stora auberginer, dela dem på häften också).
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in auberginerna mitt i ungen i ca 20 min, de ska bli mjuka.
När de är klara, dela auberginerna på hälften, gröp ur köttet och lägg det i en matberedare (Alternativ blanda med stavmixer).
Dela och hacka ner de övriga ingredienserna i matberedaren och mixa samman allt till en smet. Addera mer olja eller vatten om den blir för tjock.
Klart!
photo by Miriam
Vad läckert det ser ut! Du tar fantastiska foton!
SvaraRaderaOch just halloumi har jag fått dille på de sista dagarna, kul med nya kombo-tips! Vi (eller ja, min man då) grillade igår några halloumibitar på grillen rätt på, åh sådan krämig mitt i osten och det gnissligt salta utanpå, yummi! Ska genast tipsa maken om ditt recept;-)
Kram
Camilla
Tack Camilla :) åh jag älskar ost i alla former... utom en sån där riktigt gammal mögelost. Hoppas din man också gillar recepten ;) kram
Radera