11 oktober 2013

Banan-kokospannkakor

Fredag igen och nu bjuder jag på pannkakor!
Jag har förstått av andra bloggare att detta är mycket poppis bland de små. Barnen kanske inte alltid förstår det här med nyttigt ;)
Genom att byta ut vetemjöl mot t.ex. mandel eller kokos mjöl gör man det lite mer nyttigt. Mandel och kokosmjöl innehåller inte så mycket kolhydrater/stärkelse som vanligt vitt mjöl har. Detta omvandlas till socker i kroppen, läs mer om vad som händer med blodsocker här, vill du se blodsockerkurva för lågkolhydratkost vs. macka, frukt se här.  I vitt mjöl har man tagit bort det som innehåller mest nyttigheter, skalet. Därför berikas ofta vetemjöl för att det ska vara något vettigt innehåll i det, se tabell här. I fullkornsvetemjöl använder man hela vetekornet alltså inklusive skalet, lite mer nyttigt. Men i mina ögon fortfarande för mycket stärkelse för kroppen som ger höga insulin/IGF-1 (insulin-like growth factor-I) nivåer för både friska och framförallt sjuka människor. Kokos och andra nötter har naturligt högt innehålla på bra fetter, vitaminer och mineraler. Dessa plättar blir lite som amerikanska pannkakor lite tjockare alltså. Det blir ca 4 mellanstora plättar, lagom för två.

Banan-kokospannkakor

2 st ekologiska ägg
1 dl kokosmjölk
2 msk fiberhusk
2 msk kokosmjöl
½ ekologisk banan
kokosolja eller smör

Vispa äggen fluffigt, blanda i kokosmjölk och mosad banan.
Blanda de torra ingredienserna för sig och ha sedan i dem i smeten.
Rör om väl. Smeten blir snart en tjock deg.
Stek plättarna i kokosolja eller smör.

Riv över lite mörk choklad och servera med valfria tillbehör.

Glutenfritt, sockerfritt och laktosfritt.
Vid striktare LCHF byt bananen mot bär eller undvik helt.




photo and recepie by Miriam

http://www.livingbymiriam.se/

Follow on Bloglovin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...