15 november 2013

Chokladtryffel med pepparkakskryddor


Mitten av november redan?! Julen är ett faktum och vart man än går är det julpynt och adventpynt. Så jag fortsätter på temat och bjuder idag på Livets Goda, en chokladtryffel med pepparkakskryddor. Som vanlig sockerfri, glutenfri och kan enkelt göras laktosfri med en laktosfri grädde. Extremt enkelt att göra och supergott! Jag använder 85% choklad, med det kanske är lite hardcore för icke "avsockrade" människor, men 70% tror jag funkar fint :) Hoppas ni får en fin helg!

 Pepparkakstryffel

200 g mörk choklad 
1 dl vispgrädde
1 msk pepparkakskryddor
1 msk pepparkakskryddor till garnering

Bryt chokladen i små bitar. 
Koka upp grädden och ta av kastrullen från plattan och lägg i chokladen. Rör om till en jämn smet medan chokladen smälter.
Rör ner kryddan noga och häll sedan chokladsmeten i en glasform eller bunke. Låt det sedan svalna och stelna i rumstemperatur.
När chokladen är fast formar du kulor som du sedan rullar i pepparkakskryddor.
Klart!

Förvara i kylskåp. 
Ta fram tryfflarna i rumstemperatur en liten stund innan servering så kommer smakerna fram mer.



photo by Miriam
Mitt liv, inredning, trädgård, hälsa & anticancer


2 kommentarer:

  1. Underbara bilder och detta lät ju så gott. Börjar nästan dregla :)
    Gör dig nu en fin helg också. Kram från Maria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha ha du får ha en haklapp ;) Tack vad roligt att du gillar bilderna, det är en utmaning nu när det är grått om dagen och svart om natten. På helgens agenda står det målning, det ska bli kul att testa en för mig ny färg. Kram

      Radera

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...