Jag fick en idé om att göra en mjuk kaka med dadlar och vad bra det blev! Välj antalet dadlar beroende på hur söt du vill att kakan ska bli. Jag tror inte du ska behöva någon extra sötning. Jag hoppas verkligen ni också gillar min lchf vänliga, sockerfria och glutenfria kaka.
Den är perfekt till glöggmingel.
lchf, sockerfritt, glutenfritt
2 st ägg
0.5 dl vispgrädde
0-10 dadlar
0.5 dl kokosnötsmjöl
0.5 dl mandelmjöl
1 tsk fiberhusk
1 tsk pepparkakskryddor
0.5 dl hackade mandlar
1 tsk bakpulver
1. Smält smöret.
2. Plocka bort kärnorna från dadlarna.
3. Mixa dadlarna med grädden och det smälta smöret till en jämn smet.
4. Vispa äggen fluffigt.
5. Blanda de torra ingredienserna för sig.
6. Rör i hop ägg och smeten med dadlar med elvisp, innan du tillsätter det torra och blandar väl.
7. Häll upp smeten i en smord eller bakplåtsklädd mindre form (ca Ø 20cm).
8. Placera i mitten av ugnen på 200°C i ca 20 minuter (ej varmluft).
9. Ta sedan ut kakan och låt den svalna under en handduk.
0.5 dl grädde
4-8 dadlar
mandelflarn till garnering
1. Plocka bort kärnorna från dadlarna.
2. Mixa dadlarna med grädden till en jämn smet.
3. Blanda ner philadelphiaosten och mixa om ordentligt.
4. När kakan svalnat brer du frostingen över toppen.
5. Garnera gärna med t.ex mandelflarn
photo by Miriam
Den är perfekt till glöggmingel.
Julig glutenfri, sockerfri dadelkaka
en liten kakalchf, sockerfritt, glutenfritt
Dadel kaka
50 g osaltat smör2 st ägg
0.5 dl vispgrädde
0-10 dadlar
0.5 dl kokosnötsmjöl
0.5 dl mandelmjöl
1 tsk fiberhusk
1 tsk pepparkakskryddor
0.5 dl hackade mandlar
1 tsk bakpulver
1. Smält smöret.
2. Plocka bort kärnorna från dadlarna.
3. Mixa dadlarna med grädden och det smälta smöret till en jämn smet.
4. Vispa äggen fluffigt.
5. Blanda de torra ingredienserna för sig.
6. Rör i hop ägg och smeten med dadlar med elvisp, innan du tillsätter det torra och blandar väl.
7. Häll upp smeten i en smord eller bakplåtsklädd mindre form (ca Ø 20cm).
8. Placera i mitten av ugnen på 200°C i ca 20 minuter (ej varmluft).
9. Ta sedan ut kakan och låt den svalna under en handduk.
Dadel frosting
100g philadelphia0.5 dl grädde
4-8 dadlar
mandelflarn till garnering
1. Plocka bort kärnorna från dadlarna.
2. Mixa dadlarna med grädden till en jämn smet.
3. Blanda ner philadelphiaosten och mixa om ordentligt.
4. När kakan svalnat brer du frostingen över toppen.
5. Garnera gärna med t.ex mandelflarn
photo by Miriam
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.
/Miriam