6 december 2013

Julig glutenfri dadelkaka

Jag fick en idé om att göra en mjuk kaka med dadlar och vad bra det blev! Välj antalet dadlar beroende på hur söt du vill att kakan ska bli. Jag tror inte du ska behöva någon extra sötning. Jag hoppas verkligen ni också gillar min lchf vänliga, sockerfria och glutenfria kaka.
Den är perfekt till glöggmingel.



Julig glutenfri, sockerfri dadelkaka

en liten kaka
lchf, sockerfritt, glutenfritt

Dadel kaka

50 g osaltat smör
2 st ägg
0.5 dl vispgrädde
0-10 dadlar

0.5 dl kokosnötsmjöl
0.5 dl mandelmjöl
1 tsk fiberhusk
1 tsk pepparkakskryddor
0.5 dl hackade mandlar
1 tsk bakpulver

1. Smält smöret.
2. Plocka bort kärnorna från dadlarna.
3. Mixa dadlarna med grädden och det smälta smöret till en jämn smet.
4. Vispa äggen fluffigt.
5. Blanda de torra ingredienserna för sig.
6. Rör i hop ägg och smeten med dadlar med elvisp, innan du tillsätter det torra och blandar väl.
7. Häll upp smeten i en smord eller bakplåtsklädd mindre form (ca Ø 20cm).
8. Placera i mitten av ugnen på 200°C i ca 20 minuter (ej varmluft).
9. Ta sedan ut kakan och låt den svalna under en handduk.

Dadel frosting

100g philadelphia
0.5 dl grädde
4-8 dadlar
mandelflarn till garnering

1. Plocka bort kärnorna från dadlarna.
2. Mixa dadlarna med grädden till en jämn smet.
3. Blanda ner philadelphiaosten och mixa om ordentligt.
4. När kakan svalnat brer du frostingen över toppen.
5. Garnera gärna med t.ex mandelflarn




photo by Miriam 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...