30 november 2014

Raw food Pepparkaksbollar

Jag har fastnat lite för raw food bollar, himla enkelt att göra och kan varieras i oändlighet. Dessa är med pepparkakskryddor och blir perfekt till adventsfikat idag.
Gluten-, laktos- o sockerfritt, även vegan och lchf vänligt.

Raw food, pepparkaksbollar 
ca 10st

0,75 dl mandelmjöl
1 msk pepparkakskrydda
0,5 dl pumpakärnor
0,5 dl hela mandlar
0,5 dl cashewnötter
1 tsk hela psylliumfrön
-
1,5 msk kokosolja
1 msk kokoskräm (köps här)
1 msk vatten
2 dadlar
1 fikon

Kanelpulver till garnering.

Mixa i en matberedare de torra ingredienserna först så de hela nötterna blir lite uppdelat i mindre bitar. Tillsätt sedan resterande ingredienser, hacka gärna dadlarna och fikonet lite innan de åker ner i matberedaren. En smoothie mixer funkar inte bra att göra detta i, jag har provat. Har du inte kokoskräm som är en fast form av kokosmjölk går det bra med vanlig kokosmjölk ist, ta då bort vattnet.
Mixa till en fast lite fuktig deg (som pepparkaksdeg) blir den för torr tillsätt mer vätska. Forma sedan bollar genom att trycka ihop degen, sedan rulla dem lätt över handflatan. Strö sedan över t.ex. kanelpulver, ställ lite svalt innan servering.




foto: Living by Miriam


A holistic healthy lifestyle!
Inredning, trädgård, skönhet, mat, hälsa & anticancer




2 kommentarer:

  1. Det där såg smaskigt ut. Det måste jag testa till vårt adventskalas nästa helg. Tack för tipset ♡☮☆

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja gör det, hoppas ni gillar dem 😉 kram

      Radera

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...