Chokladbrownie som är glutenfri, mjölk/laktosfri och utan mjölkprotein och vitt socker. Original recept från Anja Forsnor är helt fantastisk, jag har gjort om receptet lite i främst utförandet. Då jag tycker det här blir lite lättare och mindre disk. Originalet hittar du här. Basen består av svarta bönor, ja det låter märkligt men det är ingen som märker detta ;-) Det ger en saftig, smakrik och rätt mättande chokladbrownie.
Chokladbrownie med svarta bönor
4-8 portioner
1 paket förkokta svarta bönor, cirka 290 g
10 urkärnade färska dadlar
2 ägg
1 dl kallpressad kokosolja
4 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
100 g mörk choklad, t.ex. Green & Black's Organic 85%
3-4 msk kokossocker eller valfri sötning
Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader.
Börja med att skölja bönorna och kärna ur och hacka dadlarna, mixa detta med äggen till en jämn smet i en matberedare.
Smält chokladen med kokosoljan (t.ex i vattenbad eller hackad i mindre bitar på låg värme i microvågsugn).
Rör ihop de torra ingredienserna: kakao, kokossocker, bakpulver och vaniljpulver. Tillsätt det sedan i matberedaren med den smälta chokladen och mixa till en jämn och fin smet.
Klä en lite mindre ugnssäker form med höga kanter med bakplåtspapper och fördela smeten jämt. Jag använder den här glasformen för en tjock kaka och den här för lite tunnare, som på bilden.
Grädda i ugnen i cirka 20 minuter (ej varmluft). Brownien ska vara ganska kladdig när du tar ut den och behöver stå ett par timmar i kyla, äts med fördel dagen efter!
Mjölkfri, glutenfri, sockerfri och mjölkproteinfri.
foto: LivingbyMiriam
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.
/Miriam