20 januari 2013

Bärpaj - lchf

Bärpaj  lchf

Tinade eller färska bär.
(så det täcker formen)
50 g smör
2 dl kokos
1,5 dl mandelmjöl
1 ägg
kardemumma efter smak
Tina bären i mikro eller lägg fram dem en stund innan. 
Täck sedan botten på en pajform med bären.
Smält smör.
Blanda ägg, smält smör, kokos, mjöl och krydda.
Smula degen över hallonen.
Ställ in formen i ugnen på ca 200*C, 7-12min, tills den fått fin färg.
TIPS. Använd gärna varmluft för att inte få en för blöt paj
Vanilj och citrongrädde

Grädde ca 2dl/4pers
Vaniljpulver ca ½ tsk
Fint rivet citronskal  ca 1tsk
Vispa grädden fluffig.
Tillsätt vanilj och citronskal, blanda ihop försiktigt.

fotot by Miriam

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...