Bärpaj lchf
Tinade eller färska bär.
(så det täcker formen)
50 g smör
2 dl kokos
1,5 dl mandelmjöl
1 ägg
kardemumma efter smak
Tina bären i mikro eller lägg fram dem en stund innan.
Täck sedan botten på en pajform med bären.
Smält smör.
Blanda ägg, smält smör, kokos, mjöl och krydda.
Smula degen över hallonen.
Ställ in formen i ugnen på ca 200*C, 7-12min, tills den fått fin färg.
TIPS. Använd gärna varmluft för att inte få en för blöt paj.
Vanilj och citrongrädde
Grädde ca 2dl/4pers
Vaniljpulver ca ½ tsk
Fint rivet citronskal ca 1tsk
Vispa grädden fluffig.
Tillsätt vanilj och citronskal, blanda ihop försiktigt.
fotot by Miriam
fotot by Miriam
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.
/Miriam