Mitt bästa recept på LCHF-pizza.
photo by Miriam via Instagram
LCHF-pizza
200*C varmluft
2 portionsbitar
pizzabotten
1 ägg
1 dl keso
1 dl mandelmjöl
1 dl proteinpulver
1 msk fiberhusk
0,5 dl riven ost
en nypa salt
Blanda allt i en bunke.
Kleta ut smeten ca 2-3 mm tjockt på en plåt med bakplåtspapper.
Förgrädda i ca 5 min tills den fått lite färg.
LCHF-pizza
200*C varmluft
2 portionsbitar
pizzabotten
1 ägg
1 dl keso
1 dl mandelmjöl
1 dl proteinpulver
1 msk fiberhusk
0,5 dl riven ost
en nypa salt
Blanda allt i en bunke.
Kleta ut smeten ca 2-3 mm tjockt på en plåt med bakplåtspapper.
Förgrädda i ca 5 min tills den fått lite färg.
Ta ut och fyll pizzan med valfritt fyllning och sedan in i ugnen igen i ca 10 min.
fyllning
tomatpuré
tabasco efter smak
rökt kalkon
kalkonsalami
hackad paprika
hackad lök
skivade champinjoner
skivad mozzarella
riven grevéost
pizzasallad
riven vitkål ca 5 dl färdig rivet
(med osthyvel funkar bra)
1 tsk salladskrydda (tex ICA)
2 msk vitvinsvinäger
2 msk rapsolja
2 msk ättiksprit
fyllning
tomatpuré
tabasco efter smak
rökt kalkon
kalkonsalami
hackad paprika
hackad lök
skivade champinjoner
skivad mozzarella
riven grevéost
pizzasallad
riven vitkål ca 5 dl färdig rivet
(med osthyvel funkar bra)
1 tsk salladskrydda (tex ICA)
2 msk vitvinsvinäger
2 msk rapsolja
2 msk ättiksprit
Salt och peppar
örtsalt
Blanda allt i en stor bunke och knåda ihop med slev eller mortelstöt.
kebebsås
1,5 dl Crème fraîche
1,5 tsk kebabkrydda
en nypa salt och peppar
några stänk tabasco, paprika krydda och gurkmeja
1 klyfta pressad vitlök, om man vill.
örtsalt
Blanda allt i en stor bunke och knåda ihop med slev eller mortelstöt.
kebebsås
1,5 dl Crème fraîche
1,5 tsk kebabkrydda
en nypa salt och peppar
några stänk tabasco, paprika krydda och gurkmeja
1 klyfta pressad vitlök, om man vill.
Blanda allt i en skål och servera till pizzan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.
/Miriam