20 januari 2013

LCHF-pizza

Mitt bästa recept på LCHF-pizza.

photo by Miriam via Instagram

LCHF-pizza

200*C varmluft
2 portionsbitar

pizzabotten
1 ägg
1 dl keso
1 dl mandelmjöl
1 dl proteinpulver
1 msk fiberhusk
0,5 dl riven ost
en nypa salt

Blanda allt i en bunke.
Kleta ut smeten ca 2-3 mm tjockt på en plåt med bakplåtspapper.
Förgrädda i ca 5 min tills den fått lite färg. 
Ta ut och fyll pizzan med valfritt fyllning och sedan in i ugnen igen i ca 10 min.


fyllning
tomatpuré
tabasco efter smak
rökt kalkon
kalkonsalami
hackad paprika
hackad lök
skivade champinjoner
skivad mozzarella
riven grevéost

pizzasallad 
riven vitkål ca 5 dl färdig rivet
 (med osthyvel funkar bra)
1 tsk salladskrydda (tex ICA)
2 msk vitvinsvinäger
2 msk rapsolja
2 msk ättiksprit
Salt och peppar
örtsalt

Blanda allt i en stor bunke och knåda ihop med slev eller mortelstöt.

kebebsås
1,5 dl Crème fraîche
1,5 tsk kebabkrydda
en nypa salt och peppar
några stänk tabasco, paprika krydda och gurkmeja
1 klyfta pressad vitlök, om man vill.
Blanda allt i en skål och servera till pizzan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...