8 juni 2017

Bananscones med teffmjöl

Jag testade att baka glutenfria bananscones, tycker de blev helt ok. Kanske inte så "fluffiga" som vanliga men väldigt goda. Teffmjöl är ett lite nyttigare mjöl, då det är gjort på ett sädeslag som är rik på bl.a järn och kalcium. Det är naturligt glutenfritt men innehåller lika mycket kolhydrater som vanligt mjöl.

Glutenfria Bananscones med teffmjöl


2-3 st

1 dl teffmjöl
2 dl havregryn
0,5 dl mandelmjöl
1 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
75 g smör (eller kokosolja)
2 dl havremjölk eller annan vätska

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Hacka smöret i små bitar.
Tillsätt vätskan och nyp sedan ihop smeten med smöret. Låt svälla ca 5-10 min och bred sedan ut 2 stora eller 3 mindre scones på en bakplåtsklädd plåt. Smeten blir rätt kladdig.

Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 min, 200*C. Ej varmluft.




foto: Living by Miriam 
Hem, Trädgård, Barn & Hälsa.


Följ bloggen på:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.

/Miriam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...