Spagetti/pasta och köttfärsås är ofta en väldigt poppis maträtt i många familjer. Här tänkte jag tipsa om hur du kan göra den lite nyttigare. Självklart kan man göra den helt vegetarisk men det här är ett mellan alternativ. Perfekt att göra om man har lite rester av köttfärs som inte riktigt räcker till antalet portioner man tänkt. Jag gjorde min på taco-färs rester. Bönor och linser är en bra protein källa och innehåller mkt fibrer. Flera upplever också att det kan stabilisera blodsockret.
1-2 portion
köttfärs eller köttfärsås, det du har ca 1-2dl färdig
0,5-1dl röda linser
0,5-1 morot
riven ost
0,5dl grädde
kryddor
bönpasta
Koka pastan och linserna enligt anvisningar på förpackning. Riv under tiden morot och ost. Häll av vattnet på pastan och linserna, lägg dem i en och samma kastrull. Tillsätt morot, grädde och köttfärs. Rör om med de kryddor du önskar, t.ex. basilika och oregano.
1-2 portion
köttfärs eller köttfärsås, det du har ca 1-2dl färdig
0,5-1dl röda linser
0,5-1 morot
riven ost
0,5dl grädde
kryddor
bönpasta
Koka pastan och linserna enligt anvisningar på förpackning. Riv under tiden morot och ost. Häll av vattnet på pastan och linserna, lägg dem i en och samma kastrull. Tillsätt morot, grädde och köttfärs. Rör om med de kryddor du önskar, t.ex. basilika och oregano.
foto: Living by Miriam
Hem, Trädgård, Barn & Hälsa.
Hem, Trädgård, Barn & Hälsa.
Följ bloggen på:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för du tar dig tid att skriva en liten hälsning :-)
Thanks for leaving a message.
/Miriam